Staatssecretaris Vivianne Heijnen looft Coöperatie Stationspark Deurne

Op maandag 11 juli 2022 bracht Staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een inspirerend bezoek aan Coöperatie Stationspark Deurne in de gelijknamige gemeente. Tijdens haar bezoek werd ze rondgeleid door Michel Lintermans, de gedreven initiatiefnemer achter de spectaculaire transformatie van het stationsgebied.

Het stationspark, dat in de afgelopen jaren een indrukwekkende gedaanteverandering heeft ondergaan, omvat nu niet alleen een esthetisch verbluffend muurschildering met lokale iconen, maar ook praktische voorzieningen zoals een watertappunt en een elektrische fietspomp. Een opmerkelijk element is de toevoeging van een gemeenschappelijke moestuin, waardoor het park een ontmoetingsplek is geworden voor de hele buurt.

De inspanningen van Lintermans zijn niet onopgemerkt gebleven, zowel binnen als buiten Nederland. In 2019 ontving het station van Deurne zelfs een prestigieuze prijs tijdens een Britse verkiezing voor mooiste stations. Bovendien werd het station door ProRail bestempeld als een van de beste in Brabant.

Na acht jaar toegewijd werk is de transformatie van station Deurne en haar omgeving een feit. Staatssecretaris Heijnen prees tijdens haar bezoek de innovatieve aanpak en noemde het station een lichtend voorbeeld voor de rest van het land. Met vertegenwoordigers van ProRail, NS en andere relevante partijen aan haar zijde, onderstreepte Heijnen het belang van dergelijke initiatieven voor de lokale gemeenschappen.

Het bezoek van Staatssecretaris Heijnen benadrukt de toenemende erkenning voor het belang van duurzame en gemeenschapsgerichte projecten zoals Coöperatie Stationspark Deurne, die niet alleen de infrastructuur verbeteren, maar ook sociale cohesie bevorderen.

Vorige
Vorige

Ministerie van I en W zegt Subsidie voor Oprichting van Vereniging VSL toe